Постмодерна Теория на Всичкото

 

 

България е в плен на Телевизора на олигархията! От 1990г. и създадената от ДС телевизионна „Кръгла маса“ до днес политическият живот зависи напълно от информационния поток в телевизиите!
„Кой“ владее родните телевизии и предопределя политиката. Спасението?
Независим граждански проект, под формата на федерация в София и конфедерация с останалите градове в България. Отворена платформа за всички НПО-та, ФБ групи, блогъри, граждани. На първоначалния етап без структура, без ръководни органи. 
Медиите ще ни игнорират, но не могат да спрат информационният поток в Мрежата! Въпреки фабриките за тролове, ние можем през ФБ и YouTube да се самоорганизираме. Длъжни сме да го направим!
Инициативният комитет на „Федерация на недоволните от прехода“ предлага следната кратка и универсална програма: 
Свикване на Велико Народно Събрание. Целта е да се приеме нова конституция която да позволява:

1. Пълно реформиране на държавните и общинските институции.
2.  Въвеждане на задължителен тест с детектор на лъжата при назначаването на всички ръководни кадри в институциите, както и предварително обследване на финансовото и имотно състояние на кандидатите и близките им. 
3. Задължителни годишни тестове за корупционни практики за всички управленски кадри, а в определени институции като МВР, ДАНС, СЪД, ПРОКУРАТУРА, ДАНЪЧНО и др.  – на всички кадри.
4. Ревизия на прехода: отваряне и публикуване на всички приватизационни сделки в специален сайт за свободно обществено ползване.
5. Приемане на нова конституция, съобразена с модерните технологии от началото на 21 век. 
6. Изработване на нови градоустройствени планове във всички населени места с повече 10 000 жители при свободното участие на всички заинтересовани страни и граждани. За столицата и другите по-големи градове приемането да стане с местни референдуми.
7. Обособяване във всички градове /при необходимост/ на жилищни зони за ниско, еднофамилно строителство, а парцелите да се продават на нуждаещите се граждани, както и на предприемачи с доказани капитали на минимални нормирани цени.
8. Изработване на план за бързо построяване на всички необходими детски градини, училища, домове за възрастни хора и хора със специални нужди в големите градове.
9. Пълна ревизия на всички общини в България от 1990г. насам с участието на широки, независими граждански комисии.
10. Дигитализиране на всички общини в страната! Всички общини със собствени сайтове, на който задължително да бъде помествана информация за приходи, разходи, обяви за търгове, подадени оферти, спечелени търгове, както и възнагражденията на всички служители.

Ако вие имате собствени предложения – готови сме да ги публикуваме и обсъдим!