2019 – Полет в пропастта?!

Какво ни очаква през започналата 2019г.? Съдейки по избухналите „стихийни граждански“ протести – България я очакват предсрочни избори.

Бизнес клановете и апаратчиците край БСП и ДПС твърде дълго останаха без спечелени търгове, поръчки и щатни служби и сега са готови на всяка цена да катурнат правителството на ГЕРБ.

Правителството на Борисов и подкрепящите го „патриоти“ работи в полза на т.н. „статукво“ и това е ясно на всички. Но каква алтернатива се подава на недоволните избиратели?

Никаква! Бизнес клановете край Нинова и Доган просто искат да участват в управлението под каквато и да е форма, и на всяка цена. Още две години без парче от държавната баница означава за тях тотален финансов и вероятен политически крах. Ето защо те са решили да играят ва банк.

В редиците на „стихийните граждански протести“ няма нито един от известните блогъри, интелектуалци или „официални дисиденти“. Редовно протестиращите нямат и никаква платформа, организация и конкретни искания освен едно – оставка на правителството. Но сред тях има доста яки, ниско остригани младежи, някои с дълги криминални досиета. Отделните групи почти никога не надвишават стотина души, като сред тях най-активните са двадесетина души с мегафони и трикольори. Тактиката им е да спират движението по важните републикански магистрали или градски артерии. Така моментално биват забелязани от медиите.

Съвсем навреме двете „корпулентни медии“ БТВ и Нова ТВ от десетина дни са превключили на информационен режим „България протестира“. Целта им е да предизвикат постепенното включване на обикновените граждани към „спонтанните протести“. През 2013 г. вече гледахме тази телевизионна „сапунка“. Тогава Борисов си подаде оставката и се завъртя за няколко години бурен политически „рокенрол“… Накрая Борисов отново, за трети път, се върна на поста министър-председател. Защото, според видни политолози и социолози „нямало никаква друга алтернатива за демокрацията“?!

Продължение на същата тв-сапунка ли предстои през 2019г.? Или нещо по-голямо, като излизането на политическата сцена на нова, откровено про-кремълска партия? Тя би могла открито да помогне на Путин да достигне до преговори с ЕС и САЩ. Ако бъде поставено под въпрос членството на България в НАТО и ЕС, и бъдат организирани по подходящ начин референдуми, съпроводени от „корпулентна“ телевизионна реклама, и шестване по улиците на нови и по-озверени пара – „атаки“, съставени от здрави момчета… Полета на държавата ни в политическата пропаст е напълно реална прогноза за 2019г.

Дали накрая все пак накрая бюрократите в ЕС няма да разберат, че ако не помогнат реално на истинските демократи и патриоти извън „статуквото“ нищо добро не очаква България? А нейните проблеми ще рефлектират моментално и на целият ЕС!?

Author: Mihaylov