Червената петолъчка зад жълтите жилетки

Бях първият в България, който публично се усъмни, че т.н. „бунт на жълтите жилетки“ във Франция е инспириран от сили, свързани с Кремъл. Моментално публикацията ми беше затрупана от петдесетина гневни реакции на „недоволни читатели“, явно на служба в българската фабрика за тролове. Същата е филиал на Путинската в Москва, която бълва хиляди дезинформации на ден в целия свят из социалните мрежи.

Троловете гневно си доказваха едни на други, че „жълтите жилетки“ водят справедлива борба срещу лошият социален модел в ЕС, че скоро ще ги последват техните събратя в другите страни, че авторът е аматьор, нищо не разбира от политика… За пръв път получих и закана, че заслужавам здрав тупаник, за хулиганското си поведение да обиждам „батка Путин“ и да предсказвам как ще приключи кариерата му.

Днес вече е напълно ясно, че „жълтите жилетки“ са поредният проект на бандата на Путин, в неговата обречена хибридна война. Телевизионните изказвания на френски „герои в жълти жилетки“, че Путин е страхотен и зад него е народът, просто публично оповестяват фактите. Кремъл дирижира протестите във Франция.

Основната цел на стратезите от Кремъл е да направят пробив на изборите за Европейски парламент през 2019 година. Те искат да вкарат крайно десни, крайно леви, патриотари и други подобни в парламента в Брюксел и от трибуната му да поискат нова Ялтенска среща. На нея Путин и още няколко велики вождове ще наложат „многополюсния политически модел“. Нещо като мирно съвместно съжителство между демокрации и тиранични режими в името на избягването на голяма война с ядрено оръжие.

Най-вероятно през зимата на 2019 и в други страни от ЕС ще има улични бунтове и погроми на „недоволни граждани“. Те ще дадат публичен и медиен импулс на протежираните и финансираните от Кремъл партии и политици да спечелят мандати в предстоящите избори.

Недоволни от социалната политика на отделните национални правителства в ЕС винаги е имало и ще има. Но е хубаво да се знае статистиката, преди да се правят неверни заключения. Минималните обезщетения за безработица в повечето страни са от 800 евро нагоре. Минималните пенсии, с пет-шест изключения /включително и България/, също започват от 800 евро нагоре. Средните пенсии са около 1500 евро, почти навсякъде има помощи за квартири, или безплатни такива, помощи за отглеждане на деца от по 4000 евро и нагоре на година и пр., и пр.

Какво може да покаже като правилна социално политика Русия на Путин? Минимални пенсии от по 60 долара! Средна пенсия от около 140 долара. Подобни социални помощи, жалки социални жилища, ако въобще ги има… Една трета от гражданите на „великата Рус“ живеят в мизерия по всички световни стандарти. Няколко стотин олигарси от обкръжението на вожда Путин притежават 95 % от националните богатства, те и роднините, любовниците им тънат в нечуван разкош.

Нечувана обаче ще бъде и разплатата за тях. В скоро време, надяваме се…

Представете си обаче няколко десетки политици като Сидеров в парламента в Брюксел от следващата година?!

Представихте ли си го? Аз – да! И не го искам. Вие, които четете тези редове, или поне повечето от вас, също не го искате. Май е време под някаква форма да се обединим в недоволството си от т.н. „статукво“…

Таваришчи тролове, прошу вас – не си давайте зор да коментирате и заплашвате под този материал.

Author: Mihaylov