Граждани срещу “корона вирусите”

Бяхме гледали доскоро филми за вируси, болести, зомбита които ни нападат и завладяват планетата за дни… Е, днес вече участваме в подобно телевизионно шоу! Появи се нов щам грип, който нападна планетата и превзема държава след държава.

Каква е статистиката към момента? Защото истината винаги се крие във фактите, събрани в някаква обяснителна схема.

 • До 22 март неделя 310 000 души на планетата са заразени. Тоест, установено е с тест, че са заразени.

 • 96 000 се водят за излекувани.

 • 13 000 души са починали заради корона вируса.

 • 200 000 души се водят „активни“ без сериозни симптоми към момента.

Китай, „родината“ на този вирус обяви, че почти няма заразени, освен заради прииждащи отвън граждани. Най-вероятно заразените на планетата са многократно повече, но не всички са били тествани. При повечето от тях симптомите са били незабележими, като при обикновен грип. Някои страни са възприели тактиката да не тестват всички съмнителни случаи, а само тези, стигнали до болницата.

Смъртните случаи на един милион души население засега е:

 • В Италия 80 души на 1 млн.

 • В Испания 30 души на 1 млн.

 • В Иран 18.5 души на 1 млн.

 • Във Франция 8.6 души на 1 млн.

 • В Холандия 7.9 души на 1 млн.

 • Във Великобритания 3.4 души на 1 млн.

 • В Китай 2.3 души на 1 млн.

 • В Южна Корея 2 души на 1 млн.

 • В Германия 1 човек на 1 млн.

 • В САЩ 0.9 човека на 1 млн.

Какви са прогнозите? На базата на досегашното развитие на вируса в неговата „родина“ Китай – пандемията не застрашава фатално човешката раса. Властите там успяха да овладеят заразата, да се преборят с нея /почти?!/, да дадат на останалите страни „протокол“ за противодействие.

Преди години т.н. „свински грип“ беше отговорен за над 250 000 смъртни случаи. Заразените и прекаралите този грип бяха милиони. С какво толкова новият щам на грипния корона вирус, наречан COVID 19 е по-различен?

Именно с това, че е различен! Не е по-смъртоносен, не е по-заразен, в болшинството от случаите /80%/ протича без симптоми. Но е извънредно различен и това плаши учени и медици.

Но – място за паника няма. Над десетина фирма от Китай, САЩ, Германия, Япония, Русия и др. обявиха, че са на крачка от създаването на ваксини.

Относно лекарствата – корона вируса се лекува с комбинации от различни съществуващи лекарства. Няма и никога не е имало абсолютно лекарство – убиец на грипа, до голяма степен развитието на болестта зависи от имунната система на отделните хора. В случая с COVID 19 се оказа, че за разлика от преди, възрастните хора над 60 години са по-уязвими, за разлика от по-младите. Всъщност, досега няма докладван случай за починало дете?!

В България новият грипен вирус изкара в телевизионния ефир всички… политически вируси! Повечето от тях с пагони. Вярвайте на генералите, вярвайте на правителството, не слушайте опозицията и президента – това са опорните точки, по които на всеки кръгъл час новинарите облъчват гражданите.

Говорещите от името на правителството са вечно сърдити на граждани, медии, синдикати, бизнес. Пари няма – действайте! Стойте си у дома и чакайте. Ние правим всичко както трябва, но недобросъвестни граждани, най-вече работещи и завръщащи се от ЕС са виновни…

Ако схемата на грипа от Китай е валидна и за останалия свят – до два месеца, нещата все пак ще отидат към нормализиране. Вероятно и топлото време ще способства за това.

Борисов и „сие“ ще получат чудесен шанс да предизвикат предсрочни избори и да ги спечелят с мантрата – „ние спасихме България от грипната чума“!

Преекспонирането на политиците и бюрократите от клана на Борисов в телевизионния ефир обаче може да им изиграе лоша шега на евентуални избори. На всички е ясно, че ГЕРБ е абсолютно изчерпана политическа формула, ново тяхно управление ще доведе до тотално обезлюдяване на България. Всички, които до момента не са си потърсили късмета някъде из ЕС – ще го направят!

И предишните правителства, управлявали в нескончаемия 30 годишен преход България бяха правителства на ДС олигархията, а не на гражданите. И те крадоха, корумпираха, обогатяваха клановете, довели ги на власт.

Борисов обаче открадна последното и най-важното: надеждата! Надеждата, че все пак е възможна някаква положителна политическа промяна. На всички ни е ясно, че нацията е оседлана от клана на Борисов и той няма никакво намерение да си ходи от политиката! Защото пътят му от нея е само в една посока…

Ванга, ако питате Нешка Робева, отдавна е казала, че „ще ни гази короната“. Но също така е предсказала, че ще се намери и някой да я „ритне“ здраво, за да тръгне накрая нацията по пътя на истинската, а не фалшивата демокрация…

Как ние, гражданите, можем да преборим тези политически вируси, от които България страда в един тежък хроничен грип над 30 години?! Как може да се обединим някак си, да ги отхрачим?!…

Андон Михайлов

Author: Mihaylov